Er der opstået en situation, som gør, at du har brug for at få foretaget ændring af skøde? I så fald er det vigtigt, at disse ændringer bliver foretaget korrekt og i tide. Det kan nemlig, i værste tilfælde, have store økonomiske konsekvenser, hvis ikke ændringerne bliver foretaget rettidigt. 

HVORFOR FÅ ÆNDRET SKØDE?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man har brug for at få foretaget ændring af et skøde. Det kan fx være fordi en af ejerne udtræder i forbindelse med en skilsmisse eller separation, eller fordi samlever skal med på skødet. Det kan også være i forbindelse med et dødsfald, hvor der skal ske en ændring af navn på skødet. 

Uanset hvad årsagen er til, at du har brug for at få foretaget ændring af et skøde, kan vi hos Kjølby Juristen hjælpe dig med at få foretaget ændringen. Vi tager os af det hele og sørger desuden for grundigt at sætte dig, eller jer, ind i hvad det vil sige og hvad det indebære at få ændret et skøde. 

Hos Kjølby Juristen klarer vi ændring af skøde uanset om det er skødet på et hus, en lejlighed, et sommerhus eller en grund. Udfyld vores formular her – så er du allerede godt i gang med at få ændret dit/jeres skøde til det ønskede. 

ÆNDRING AF SKØDE GRUNDET SKILSMISSE

En af de hyppigst årsager til ændring af skøde er skilsmisse. Såfremt en af parterne ønsker at blive boende i huset efter skilsmissen, skal skødet ændres. Den ene part overtager med andre ord den andens part. 

Nogle kalder det også, at den ene part ’køber den anden ud’. Dermed skal den part, som ikke længere skal have andel i huset, fjernes fra skødet og frigøres for sine hæftelser. Dette kaldes for et skilsmisseskøde. Det betyder, at den part, som fraflytter ejendommen, herefter ikke længere har nogen forpligtigelser i forhold til det eventuelle lån, som måtte være optaget i ejendommen.

Mette Kjølby
Ring til os på
TLF: 63 18 99 94

Kjølby Juristen – det koster ikke noget at spørge

Du kan også udfylde vores formular, så ringer vi dig op – ganske gratis og uforpligtende.

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

HVIS INGEN ØNSKER AT OVERTAGE EJENDOMMEN

I de tilfælde, hvor ingen af de to parter ønsker at overtage ejendommen, skal ejendommen sættes til salg. Her vil der i stedet blive udarbejdet et helt nyt skøde, som har til formål at registrere ejerskabet i tingbogen, så den, eller de nye ejere af ejendommen, kan indtræde som retmæssige ejere.

Hos Kjølby Juristen ændrer og tinglyser vi skøde ved skilsmisse, separation eller andre former for samlivsophør. Vi kan også hjælpe med udarbejdelse af købsaftale, hvis I har brug for det. 

Har I spørgsmål til ændring af skøde i forbindelse med skilsmisse, er I meget velkommen til at kontakte os. Ønsker i at komme i gang, skal i blot udfylde vores formular, og så er i godt i gang med at få ændret, det som der skal ændres. 

ÆNDRING AF SKØDE GRUNDET DØDSFALD

En anden typisk årsag til ændring af skøde, er som følge af dødsfald. Hvis ejeren, eller en af ejerne, af ejendommen dør, skal der ske ændring af skøde således at eventuelle arvinger har mulighed for at arve ejendommen, eller så den efterlevende ægtefælle kan få overdraget det fulde ejerskab over ejendommen. Det kan også være som et led i et videresalg til en tredjeperson, hvis ejendommen som følge af dødsfaldet, skal sælges.

Ved dødsfald sker ændring af skøde ved tinglysning af skifteretsattesten. Hos Kjølby Juristen hjælper vi jer med denne ekspedition samt øvrige juridiske forhold der evt. måtte være i forbindelse med dødsfaldet. Vi sørger for korrekt juridisk udarbejdelse af både tinglysning samt skifteretsattest. 

HJÆLP TIL ÆNDRING AF SKØDE

Hvis du har brug for hjælp til ændring af skøde, uanset om det er i forbindelse med skilsmisse, dødsfald eller andre forhold, kan vi hos Kjølby Juristen hjælpe dig. 

VI tager ansvaret for at skødet bliver ændret juridisk korrekt, så du er sikret en nem og hurtig proces. 

Har du spørgsmål til ændring af skøde, eller skal vi tage en snak om dit behov, er du altid meget velkommen til at kontakte os – hos Kjølby Juristen koster det ikke noget spørge. 

Udfyld formularen på denne side, så ringer vi dig op inden for 48 timer og tager en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med ændring af skøde. 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM ÆNDRING AF SKØDER

Der kan være mange årsager til, at der skal foretages ændring af et skøde. Fx skilsmisse, dødsfald, ændring af ejerandel, samlivsophør eller andet.

En af de typiske årsager til, at der skal laves nyt skøde, er i forbindelse med køb og salg af en ejendom, hvor der ikke er nogen relation mellem køber og sælger.

Et skøde er et dokument, som bruges til at bevise, hvem der ejer en pågældende ejendom. Det kan fx være et hus, en lejlighed eller et sommerhus.