Bolighandel

Kjølby Juristen- din lokale jurist siden 2004.

Al køb og salg af fast ejendom er enormt spændende- men det er også en  meget omfattende administrativ og juridisk proces, hvor der er mange ting, man skal holde styr på og tage stilling til. Det drejer sig bl.a. om tilstandsrapport, ejerskifteforsikring,  købsaftale og meget andet. 

Læs mere her om:

Køberrådgivning   –   Hvad skal du være særligt opmærksom på, når du skal til at købe?

Skøder  –  Hvornår har man behov for at  tinglyse et skøde?

Selvsalg – Kan man godt ordne en ejendomshandel uden ejendomsmægler?

Det er altid en rigtigt god idé at søge rådgivning hos en uvillig, juridisk boligjurist, som hjælper dig gennem processen – uanset, som du skal købe eller sælge eller blot have tinglyst et skøde -, så du er i trygge hænder hele vejen. Ejendomsmægleren er nemlig sælgers mand – derfor er det vigtigt, at du har en køberrådgiver tilknyttet, som er 100% på din side i handlen.

KØBERRÅDGIVNING I FORBINDELSE MED EJENDOMSHANDEL

Uanset hvilken type bolighandel det drejer sig om, bør du altid søge uvildig rådgivning hos en køberrådgiver som er uddannet jurist. Det gælder uanset om det et hus, ejerlejlighed, sommerhus, landbrug eller andelsbolig.

En bolighandel er for de fleste mennesker en meget stor beslutning, som kun sker én, eller meget få gange i livet. Der er desuden mange penge på spil, og forglemmelser eller detaljer i handlens bilag, kan ende med at blive meget dyre, hvis man ikke er opmærksom. 

Med Kjølby Juristen som din køberrådgiver, gennemgår Mette Kjølby, cand.jur. alle handlens bilag nøje, så du er sikret, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op.

Mange tror, at køberrådgiverens uddannelsesbaggrund er irrelevant og at de blot kan nøjes med én, som tager sig af tinglysningen af skødet. Men skødet er i virkeligheden den mindste del af en ejendomshandel. Det er derimod den byggesagkyndiges bemærkninger i tilstandsrapporten, reglerne omkring ejerskifteforsikring og handels mange andre bilag, som er vigtige, og hér, du bør søge den professionelle og grundige rådgivning.

Bolighandel

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

INGEN HANDEL – INTET SALÆR?

En del onlinerådgivere i ejendomshandler tilbyder ofte, at såfremt der ikke bliver nogen handel, så skal man ikke betale dem noget salær. Dette mener vi hos Kjølby Juristen ikke kan gå hånd i hånd med en uvildig rådgivning. Såfremt en køberrådgiver har en økonomisk interesse i, at en handel går igennem, så bortfalder uvildigheden efter vores mening. Vi går meget op i, at vi yder 100% uvildig rådgivning og, at vores kunder således i en ejendomshandel er stillet bedst muligt.

KØBSAFTALE VED SELVSALG AF BOLIG

Købsaftalen, tidligere kaldet slutseddel, i en ejendomshandel, er køber og sælgers kontrakt med hinanden vedrørende overdragelsen af ejendommen – det gælder uanset hvilken type ejendom, der er tale om. 

I købsaftalen vil handelsvilkår fremgå, som fx pris og overdragelse. Der vil typisk også fremgå en lang række øvrige handelsvilkår. 

Der er som udgangspunkt ingen regler om, at en købsaftale i en bolighandel skal se ud på en bestemt måde. Det betyder, at købsaftaler kan være meget forskellige.

Ønsker du at sælge din bolig som en privat handel, dvs. uden om ejendomsmægleren, er det vigtigt, at der bliver lavet en juridisk bindende aftale, som sikrer dig som sælger. Der er nemlig penge at spare ved at gå uden om ejendomsmægleren, men til gengæld er der flere forhold, du selv skal være opmærksom på i forbindelse med handlen.

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi en fuld pakkeløsning ved selvsalg af bolig. Vi indhenter alle relevante bilag, udarbejder købsaftalen, skødet, refusionsopgørelsen og sørger for korrespondancen mellem bankerne og købers jurist. Med andre ord får du al den juridiske hjælp, du har behov for, i forbindelse med salget af din ejendom.

HANDEL AF SOMMERHUS

Overvej du at købe et sommerhus? Et sommerhus kan være en god investering, men er også en investering, som er forbundet med mange praktiske gøremål, juridiske overvejelser og store beslutninger som skal træffes. 

Til trods for, at handel af sommerhus på flere områder ligner en handel af en ”almindelig” bolig, er der flere områder, hvor en sommerhushandel adskiller sig. Derfor er det en rigtig god idé at tilknytte en boligjurist i forbindelse med dit sommerhuskøb, som varetager alle de praktiske og juridiske forhold, så du er i sikre hænder i din sommerhusinvestering. 

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi køberrådgivning i forbindelse med handel af sommerhus. Vi sørger, ligesom ved køb af en almindelig ejendom, for at gennemgå alle handlens bilag og for at du har en uvildig rådgiver på din side, som udelukkende varetager dine interesser i handlen. 

Derudover rådgiver og vejleder vi dig i forhold, som er særlige for lige netop handel af sommerhus. Det kunne fx være hvis du har planer om at udleje sommerhuset eller hvis du har et ønske om at anvende sommerhuset som helårsbolig. 

ÆNDRING AF SKØDE

Når du køber et hus, et sommerhus, en grund eller en ejerlejlighed, skal ejerforholdet ændres. Det sker ved, at der oprettes et nyt skøde, som herefter tinglyses i tingbogen. 

Hvis der ikke er tale om en helt ny handel, kan man nøjes med en ændring af skødet. Det kan fx være i forbindelse med en skilsmisse, hvor en af parterne bliver boende i huset, i forbindelse med at en ny samlever flytter ind og dermed skal med på skødet eller i forbindelse med et dødsfald, hvor der skal ske en ændring af navnet på skødet. 

Uanset hvad årsagen er til, at du har brug for at få foretaget en ændring af skøde, er det en god idé at få hjælp fra en erfaren jurist. Hos Kjølby Juristen hjælper vi dig med at udarbejde et nyt skøde eller få foretaget ændring af et eksisterende skøde, og sørger for, at skødet opfylder alle de lovmæssige krav og bliver tinglyst korrekt og i tide.

EJERSKIFTEFORSIKRING ER DIN SIKKERHED

Der er rigtig mange fordele forbundet med at tegne en ejerskifteforsikring, inden du overtager en bolig. Sikkerheden ligger både hos køber og sælger. Men det er ikke helt ligegyldigt hvor du får tegnet ejerskifteforsikringen. Der kan være store forskelle på de forskellige forsikringer og hvad de dækker på det udvidet ejerskifteforsikringsområde. Det kan derfor være en fordel at få hjælp af en uvildig køberrådgiver eller boligjurist, som ikke har nogen økonomiske interesse i dit valg af ejerskifteforsikringsselskab, når du skal købe en ejendom.

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi 100% uvildig rådgivning om valg af ejerskifteforsikring. Vi har ingen økonomisk interesse i dit valg af selskab eller dækningsgrad og samarbejder ikke med nogen forsikringsselskaber.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM BOLIGHANDEL

Køberrådgivning er en ydelse, du kan vælge at benytte dig af, i forbindelse med køb af ejendom. Her får du en professionel rådgiver tilknyttet, som er med dig hele vejen igennem købsprocessen.

Ændring af skøde foregår i dag digitalt. Når skødet er klar til underskrift, underskriver du det digitalt med MitID.

Du kan godt selv udarbejde en købsaftale, men det anbefales at du får juridisk hjælp, så du er sikker på, at du som sælger ikke bliver hængt op på ejendommens eventuelle fejl og mangler.