Ejerskifteforsikring - din sikkerhed både ved køb og salg

Indholdsfortegnelse

En ejerskifteforsikring dækker skjulte skader i ejendommen, der var til stede ved henholdsvis tilstandsrapportens og elinstallationsrapportens udarbejdelse men som først opdages efter købers overtagelse af ejendommen.

I ejerskifteforsikringsbekendtgørelsen beskrives en skade som ”brud, lækage, deformering, svækkelse, revnedannelse, ødelæggelse eller andre fysiske forhold i bygningen, der nedsætter bygningens værdi eller brugbarhed nævneværdigt i forhold til tilsvarende intakte bygninger af samme alder i almindelig god vedligeholdelsesstand. Manglende bygningsdele kan være en skade.

Ved »nærliggende risiko for skader« forstås, at der erfaringsmæssigt vil udvikle sig en skade, hvis der ikke sættes ind med særligt omfattende vedligeholdelsesarbejder eller andre forebyggende foranstaltninger.”

Der er mange fordele forbundet med at tegne en ejerskifteforsikring – både for køber og sælger. Men der kan være store forskelle på de forskellige ejerskifteforsikringer og hvad de dækker på det udvidet ejerskifteforsikringsområde. Det kan derfor være en fordel at få hjælp af en uvildig køberrådgiver eller boligjurist, som ikke har nogen økonomiske interesse i dit valg af ejerskifteforsikringsselskab, når du skal købe eller sælge en ejendom.

HVORNÅR SKAL EJERSKIFTEFORSIKRINGEN SENEST VÆRE TEGNET?

En ejerskifteforsikring skal senest være tegnet den dag, du overtager ejendommen. Det vil sige, at den dag, du står med nøglerne i hånden, skal ejerskifteforsikringen være gældende. 

Der er ikke noget lovkrav om, at der skal tegnes en ejerskifteforsikring ved en ejendomshandel.

HVAD KOSTER EN EJERSKIFTEFORSIKRING?

En pris på en ejerskifteforsikring afhænger meget af hvilket forsikringsselskab, som du vælger, men det spiller også en rolle, hvilken alder, størrelse eller pris – ejendommen har.

Derudover er der også en væsentlig forskel på, om du vælger at standarddækning, eller om du vælger at tegne en udvidet ejerskifteforsikring.

Prisen for en ejerskifteforsikring kan derfor spænde bredt. Prisen kan variere meget, men kan som regel fås fra 11.000 kroner og op efter. Sælger betaler halvdelen af den billigst tilbudte ejerskifteforsikring.

Mette Kjølby
Ring til os på
TLF: 63 18 99 94

Kjølby Juristen – det koster ikke noget at spørge

Du kan også udfylde vores formular, så ringer vi dig op – ganske gratis og uforpligtende.

Indholdsfortegnelse

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

ER EJERSKIFTEFORSIKRING NØDVENDIGT?

Overvejer du at spare ejerskifteforsikringen væk pga. prisen, skal du huske på, at sælger betaler halvdelen af det billigste tilbud, og at en ejerskifteforsikring gælder i minimum 5 år, eller helt op til 10 år, hvis du vælger en udvidet ejerskifteforsikring. 

Du skal ligeledes være opmærksom på, at du som boligkøber står uden mulighed for at få erstatning, hvis det skulle vise sig, at der er skjulte skader eller mangler på ejendommen efter overtagelsen, som sælger iht. Forbrugerbeskyttelsesloven er fritaget for. Viser det sig, at der er alvorlige fejl ved huset, kan det i yderste konsekvens ende med økonomisk ruin, hvis du ikke har tegnet en ejerskifteforsikring.

Det anbefales derfor kraftigt at tegne en ejerskifteforsikring i langt de fleste ejendomshandler.

HVAD DÆKKER EN EJERSKIFTEFORSIKRING?

En ejerskifteforsikring dækker som udgangspunkt alle de skader og mangler, som er til stede på ejendommen ved overtagelsesdagen, men som ikke er anført i tilstandsrapporten og som køber ikke har været bevidst om. 

Det kan være alt fra mangelfulde eller ulovlige el- og VVS-installationer til sætningsskader, revner og utætheder. 

Dog skal man være opmærksom på, at ejerskifteforsikringen ikke dækker forhold, som er forventelige ved huse i den pågældende alder. Dvs. at fugt i kælderen ved et ældre hus, eller knirkende gulv, som udgangspunkt ikke kan forventes dækkes af ejerskifteforsikringen. Når man køber et ældre hus, må man således forvente at der vil være slitage og brugsspor.

STOR FORSKEL PÅ DÆKNINGSGRADEN AF EJERSKIFTEFORSIKRINGER

Der kan være stor forskel på dækningsgraderne hos de forskellige ejerskifteforsikringsselskaber. Det er derfor vigtigt at sætte sig grundigt ind i, præcis hvordan dækningsgrundlaget er for de forskellige ejerskifteforsikringer, du som køber modtager tilbud på.

Det kan derfor være en fordel at have en uvildig boligjurist eller køberrådgiver tilknyttet, som ikke har nogen økonomisk interesse i dit valg af selskab, når du som boligkøber skal finde ud af hvilken ejerskifteforsikring, der er den rette for dig.

UVILDIG RÅDGIVNING TIL VALG AF EJERSKIFTEFORSIKRING

Når det kommer til valg af ejerskifteforsikring, ved en bolighandel, er der mange forhold, der skal tages stilling til. Hvilket selskab skal du vælge? Skal du vælge en normal eller udvidet ejerskifteforsikring? Og hvad dækker de enkelte forsikringer? Det kan være uoverskueligt selv at stå med.

Spørgsmålene om ejerskifteforsikring kan være mange, og du har kun én chance for at vælge rigtigt. Når først forsikringen er tegnet og nøglerne er overdraget, er løbet kørt. Et forkert valg, kan potentielt ende med et økonomisk mareridt. 

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi 100% uvildig rådgivning om valg af ejerskifteforsikring, som en del af vores køberrådgivning. Vi har ingen økonomisk interesse i dit valg af selskab eller dækningsgrad og samarbejder ikke med nogen forsikringsselskaber. Hos Kjølby Juristen får du et skema over dækningsomfanget for alle forsikringsselskaber. Dette er udarbejdet af Dinforsikringsekspert ApS, som Kjølby Juristen samarbejder med.