Selvsalg

Flere og flere vælger at sælge deres bolig som en privat handel, dvs. uden at der er en ejendomsmægler indblandet i salget. 

Der kan være mange fordele i at sælge sin bolig som en privat handel, men der er samtidig også mange flere forhold, du som sælger skal være opmærksom på. Derfor anbefaler vi, at du altid får hjælp af en jurist eller advokat i forbindelse med selvsalg af bolig, så du sikrer, at dine rettigheder som sælger bliver overholdt.

Udfyld denne formular, hvis du ønsker at blive ringet op af jurist Mette Kjølby vedrørende dit selvsalg. Det er naturligvis gratis og uforpligtende.

FORDELE VED SELVSALG AF BOLIG

Der kan være mange gode grunde til at sælge sin bolig som en privat handel fremfor gennem en ejendomsmægler. 

SPAR PENGE PÅ SALÆRET TIL EJENDOMSMÆGLEREN

Den mest oplagte, og for de flestes vedkommende nok også største fordel, er, at man ved selvsalg sparer salæret til ejendomsmægleren.

MARKEDSFØR OG FREMVIS SELV DIN BOLIG

Har du desuden en meget attraktiv ejendom, eller er der stor efterspørgsel på boliger i det område, dit hus er beliggende, er selvsalg oplagt, idet du sandsynligvis slet ikke vil have behov for hjælp fra en ejendomsmægler til at markedsføre og fremvise din bolig. Du vil desuden have mulighed for at prissætte din bolig en anelse lavere, end du ville, hvis du brugte en ejendomsmægler, og derved gøre din bolig endnu mere attraktiv i markedet. 

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

VIDSTE DU?

At du med en købsaftale gennem Kjølby Juristen får al den juridiske hjælp, der er behov for i forbindelse med eget salg af bolig?

STØRRE LOKALKENDSKAB

Endelig er der den fordel, at du som ejer at huset, formentlig har et større kendskab til både huset og nabolaget, end en ejendomsmægler nødvendigvis har. Dermed vil du have en større troværdighed overfor potentielle købere, hvilket vil gavne og lette salget af din bolig. 

STORT ANSVAR VED SELVSALG AF BOLIG

Selvsalg af bolig er dog også forbundet med et langt større ansvar for dig som sælger. Her er det nemlig dit ansvar, at bolighandelen forløber, som den skal, og at du er opmærksom på alle de dokumenter, som gør sig gældende ved salg af en ejendom. Dette vil normalvis være mæglerens opgave, men ved selvsalg af bolig, er det dig, som skal holde styr på alle handelens mange dokumenter. 

I en bolighandel er der et hav af dokumenter. Disse værende bl.a. BBR-ejermeddelelse, energimærke, tilstandsrapport, el-rapport, tingbogsattest, jordforureningsattest, matrikelkort og meget, meget mere. Hertil kommer i øvrigt alle de økonomiske dokumenter, som fx pantebreve, låneoplysninger, terminsopkrævning mm. 

Der er med andre ord mange dokumenter, du skal holde styr på, hvilket kan være en yderst tidskrævende proces – især for den uerfarne boligsælger. 

Ved selvsalg af bolig skal du desuden være opmærksom på, at det er dig som sælger, der bærer ansvaret, hvis der skulle ske fejl eller mangler i forbindelse med handlens dokumenter – og det kan potentielt koste dig dyrt. 

Endelig bør du være opmærksom på, at selvom du sparer ejendomsmæglerens salær, så er der stadig en række udgifter forbundet med selvsalg af bolig til fx indhentning af dokumenter, som fx energimærkning, tilstandsrapport, el-rapport og ejerskifteforsikring. Disse kan hurtigt løbe op i mange tusinde kroner. 

FÅ STYR PÅ KØBSAFTALEN

Der er ikke nogen dokumenter, i forbindelse med en bolighandel, som ikke er væsentlige. Hvis vi dog alligevel skal pege på ét dokument, som er særligt vigtigt, må det være købsaftalen. Købsaftalen udgør nemlig hele aftalegrundlaget mellem sælger og køber samt indeholder de mest væsentlige vilkår og betingelser for handlen, såsom pris, udbetaling, evt. medfølgende inventar, frister mm.

For at få handlen på plads, er det derfor vigtigt, at der bliver lavet en juridisk bindende aftale, som sikrer dig som sælger, så du ikke bliver hængt op på ejendommens eventuelle fejl og mangler. 

I tilfælde af, at du vælger at få udarbejdet en betinget købsaftale efter ønske fra køber, er det vigtigt, at du sørger for udelukkende at give køber fortrinsret fremfor at binde dig til den pågældende aftale. Dermed har du nemlig mulighed for at sælge boligen til en anden køber, hvis der skulle dukke et andet og bedre tilbud op.