SÆREJE TIL BØRN VIA TESTAMENTE

Det er blevet mere og mere udbredt, at man opretter særeje til sine børn. Dette kan man alene gøre ved et gavebrev med særeje, men den mest udbredte form for et sådant særeje er særeje via testamente.

Det er ret væsentligt at vide, hvilken form for særeje, man vælger til børnene, da retsvirkningerne kan være ret store for børnene, hvis man vælger det forkerte særeje:

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi altid gratis og uforpligtende samtaler omkring udarbejdelsen af testamenter, da det er vigtigt for os, at man kender og forstår retsvirkningerne af det testamente, som man opretter.

Et særeje via testamente kaldes også et tredjemandsbestemt særeje, da det ikke er barnet selv der har bestemt, at en del af vedkommendes formue skal være særeje. Dette betyder også, at barnet ikke selv kan ophæve særejet, med mindre der et taget forbehold herfor i testamentet. Dette kan have sine fordele og bestemt også ulemper.

Det er endvidere ret væsentligt at vide, at et særeje ikke blot er et særeje – og at ordet særeje i sig selv ikke er tilstrækkeligt for at få særeje til børnene. I 1990 kom der en særejereform, hvor uddybede mulighederne for at lave særeje.

Det er derfor ret væsentligt at notere sig, at der er flere former for særeje og en masse kombinationsmuligheder.