Fuldmagter for par

For ægtefæller eller ugifte samlevende er det vigtigt at oprette en fremtidsfuldmagt, hvis I ønsker at sikre hinanden.

Såfremt I ejer hus sammen eller lejer en bolig sammen, kan man ikke sælge huset eller opsige lejemålet, hvis ens partner ikke i stand til at skrive under på dokumenterne.

I kan bestille jeres fuldmagt HER.

Endvidere er det nu blevet standard praksis hos kreditforeningerne, at de ikke accepterer generalfuldmagter som i gamle dage. Men de kræver en fremtidsfuldmagt, så de er sikre på, at fuldmagten er oprettet 100% i overensstemmelse med lovgivningen.

Såfremt man ikke har en fremtidsfuldmagt, hvor man har sikret hinanden indbyrdes, kan man også i værste fald risikere, at ægtefællens særbarn bliver værge for ens ægtefælle. Det kan være, at ægtefællens datter måske er bedre til at overbevise Familieretshuset om, at hun er mere kompetent til at varetage sin mors eller fars interesser end mors eller fars egen ægtefælle. Så sørg for allerede i dag at sikre, at I har en fuldmagt til hinanden.

Man kan med fordel indsætte subsidiære fuldmagtshavere, som man kalder det. Det betyder, at man kan indsætte f.eks. sine børn eller andre til at tage over, såfremt ens ægtefælle skulle gå bort eller selv være dement på tids- punktet, hvor man har behov for at få iværksat sin egen fuldmagt.

Med en fremtidsfuldmagt sikrer du således, at

  • Din ægtefælle kan sælge huset, selvom du bliver dement.

  • Dine børn kan tage over, hvis I f.eks. begge bliver demente.

  • I kan give tryghed til hinanden og jeres pårørende og forkorte sagsbehandlingstiden i Familieretshuset.

Mette Kjølby
Ring til os på
TLF: 63 18 99 94

Kjølby Juristen – det koster ikke noget at spørge

Du kan også udfylde vores formular, så ringer vi dig op – ganske gratis og uforpligtende.