Trustpilot

Tinglysning af servitutter 

Har du behov for at få tinglyst en servitut på din ejendom? Det kan fx være at du og din nabo er blevet enige om en særlig aftale vedr. en bygning som ligger på begge jeres grunde, eller en aftale om at I må parkere på hinandens grunde. Det kan også være, du skal have tinglyst en brugsret på et areal for at kunne få lov til at bygge en carport i skel. 

Uanset hvad, kan vi hos Kjølby Juristen hjælpe med juridisk korrekt tinglysning af servitutter i Tingbogen, for en fast pris på kun 3.500 kr. inkl. moms. 

Hvad er en servitut?

En servitut er et dokument, som indeholder forskellige rettigheder over fast ejendom. Dette værende typisk begrænsninger eller indskrænkninger i råderetten over ejendommen. Det kan fx være at din nabo har fået tinglyst ret til at parkere på din grund, eller at der er begrænsning i forhold til tilbygninger eller udbygninger af din ejendom. 

Servitutter skal være tinglyst i Tingbogen for at være gyldige. 

Vær opmærksom på servitutter

Da servitutter kan have særdeles stor indflydelse på din råderet over din ejendom, er det vigtigt, at du grundigt undersøger hvilke servitutter der evt. er tilknyttet en ejendom, før et køb. Servitutter, som du ikke har været opmærksom på, kan du nemlig ende med at blive ubehagelige overraskelser. Og når først købsaftalen er underskrevet, er du som køber forpligtet til at overholde alle tinglyste servitutter – uanset om du var bekendt med dem eller ej da du købte ejendommen. 

Du har selv mulighed for at tjekke Tingbogen og se, hvilke servitutter der gælder for en pågældende ejendom. Alle servitutter skal desuden forelægges køber ved køb af en ejendom. 

Servitutter kan dog være vanskelige at læse, da de kan være skrevet i et sprog, der er svært at forstå for mening mand. Det kan desuden være svært at vurdere, hvilke konsekvenser en servitut egentlig har.  

Få derfor altid en jurist til at gennemgå ejendommens servitutter med dig, så du slipper for ubehagelige overraskelser. 

Hos Kjølby Juristen hjælper vi dig med at forstå hvilken betydning en servitut har for din kommende bolig, og hvordan den evt. begrænser din råderet over ejendommen. Vi kan desuden også være behjælpelige med aflysning af servitutter, såfremt der eksempelvis er en brugsret på ejendommen, som du ønsker ophævet. 

N

Uvildig rådgivning

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

Professionel hjælp

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.
u

Det koster ikke noget at spørge

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

Aflysning af servitut 

Hvis en brugsret skal ophæves, er det en god idé at aflyse en servitut på ejendommen, så denne ikke længere skal være en byrde på ejendommen. 

For at aflyse en servitut, skal du finde den konkrete servitut i Tingbogen og herefter udarbejde en aflysningspåtegning. Det kan være en kompliceret proces – særligt hvis man ikke har prøvet det før. 

Hos Kjølby Juristen kan vi hjælpe dig med aflysning af servitut fra kun 2.500 kr. inkl. moms. En aflysning af en servitut er desuden afgiftsfri ved staten. Ring eller skriv og få et uforpligtende tilbud.

Det kan du bruge servitutter til

Det kan være en fordel at oprette nye servitutter til fx at beskytte din ejendom. 

Hvis du som boligejer vil sikre dig nogle af de kvaliteter, du har ved din ejendom, kan du tinglyse rettighederne som rådighedsindskrænkninger på naboens ejendom. Det forudsætter naturligvis at du får din nabos accept.

Ved at man tinglyser en servitut eller udarbejde en deklaration som det også kaldes, gælder aftalen ikke kun mellem de to nuværende parter, men også for tredjemand, hvilket vil sige, at hvis ejendommen senere sælges videre, gælder rettighederne stadig. 

Et konkret eksempel herpå kunne være, at du aftaler med din nabo, at vedkommende ikke opsætter blændende lys på sin ejendom i den side, hvor du har soveværelse. For at sikre at aftalen opretholdes hvis naboen skulle sælge sin ejendom, nedskrives aftalen i et servitutdokument, som herefter tinglyses på naboens grund, og dermed er aftalen også gældende for tredjemand, hvis din nabo skulle sælge sin ejendom på et senere tidspunkt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at aflyse en servitut?

Hos Kjølby Juristen kan vi hjælpe dig med at aflyse en servitut på din ejendom fra kun 2.500 kr. inkl. moms.

Kan jeg selv tinglyse en servitut?

Du kan godt selv tinglyse en servitut, men det kan være en vanskelig og kompliceret proces, hvorfor det anbefales at få bistand fra en jurist.

Hvad bruges servitutter til?

Hvis du og din nabo er blevet enige om nogle rettigheder eller begrænsninger, I vil have på jeres ejendomme, kan I med fordel tinglyse disse som servitutter. Man kan også tinglyse en servitut i forbindelse med en byggesag, hvis kommunen kræver dette i forbindelse med ansøgningsprocessen. Dermed gælder aftalen nemlig også tredjemand, hvis en af jer skulle sælge jeres ejendom på et senere tidspunkt.

BLIV RINGET OP

Kjølby Juristen yder personlig rådgivning i øjenhøjde. Hos os koster det ikke noget at spørge.

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op - ganske gratis og uforpligtende.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Det siger vores kunder