Testamente - Ægtefæller

Mange tror, at det er unødvendigt at oprette et testamente, når man er gift. Det er dog langt fra tilfældet. Der er masser af gode grunde til at få oprettet et testamente, selvom man er gift. Det gælder uanset om man har fælles børn, børn fra tidligere forhold eller ingen børn.

Ønsker du hjælp til oprettelse af et testamente? Udfyld vores formular her, så kontakter vi dig.

TESTAMENTE FOR ÆGTEFÆLLER MED BØRN

Ved at få oprettet et gensidigt testamente, kan I fravige arveloven og selv have indflydelse på hvor meget I skal arve efter hinanden samt hvor meget jeres børn skal arve. I har ydermere mulighed for at gøre arven til særeje, hvilket betyder, at en eventuel ny ægtefælle ikke arver. Det er også muligt at reducere arven til hinanden, hvis I ønsker det. Dermed arver den, som lever længst, kun tvangsarven, som er på 25 %. 

Endelig er der også den fordel, at hvis en af jer har børn fra et tidligere forhold, vil et testamente gøre det markant billigere at udbetale arv til den afdødes børn. Faktisk er et testamente nødvendigt, hvis en af jer har børn fra et tidligere forhold, og I ønsker at arven skal fordeles ligeligt mellem alle børnene – det gælder uanset hvem af jer, der lever længst. 

STORE FORDELE VED ET ÆGTEFÆLLETESTAMENTE

Der er altså store fordele i at oprette et ægtefælletestamente, eller gensidigt testamente som det også kaldes, selvom man er gift. På den måde vil I sikre hinanden, og jeres børn, endnu bedre. 

I får samtidig mulighed for, i højere grad, selv at afgøre hvordan og hvor meget der skal arves, hvis en af jer går bort.

Et gensidigt testamente er altså for jer som er gift, og som ønsker at sikre hinanden og jeres børn bedst muligt, og som ønsker medbestemmelse og indflydelse på, hvordan arven fordeles når I er gået bort.

Mette Kjølby
Ring til os på
TLF: 63 18 99 94

Kjølby Juristen – det koster ikke noget at spørge

Du kan også udfylde vores formular, så ringer vi dig op – ganske gratis og uforpligtende.

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

BØR DU OPRETTE ET TESTAMENTE SELV?

Et testamente bør laves i samarbejde med en jurist eller advokat. Hos Kjølby Juristen er vi af den klare overbevisning, at det er juristens eller advokatens opgave at give dig svar på de spørgsmål, som du ikke vidste, at du skulle have stillet.

HVIS I ER GIFT OG HAR BØRN OG IKKE LAVER ET TESTAMENTE

Hvis I er gift og har fælles børn, vil børnene ifølge Arveloven, arve på lige fod med den længstlevende ægtefælle, hvis ikke I har et testamente hvori andet er angivet.

Ønsker I derimod, at den længstlevende ægtefælle sikres bedre, skal I oprette et gensidigt testamente. 

Hvis I ikke har oprettet et testamente, vil jeres børn arve halvdelen, når en af jer går bort.

TESTAMENTE MED SÆREJE

Hvis I ikke ønsker, at jeres børn skal dele arven med deres ægtefælle, hvis de bliver skilt, kræver det, at I får oprettet et testamente med særeje til arvingerne. Dermed kan I sikre, at arven efter jer, bliver hos jeres børn –selvom de måtte blive skilt.

Ved at oprette et testamente med særeje til arvingerne, stiller I således krav til at jeres børn opretter en ægtepagt med særeje, når de modtager arven. Dette er dog kun nødvendigt, hvis børnene er gift.

BESTEM SELV, HVORDAN SÆREJET SKAL FUNGERE

I er helt selv med til at bestemme hvordan særejet skal fungere. Det er fx muligt at indskrive i testamentet, at jeres børn selv kan ophæve særejet, hvis de ønsker det, eller at særejet automatisk bliver ophævet, hvis de har været gift med den samme ægtefælle i et bestemt antal år. 

Der er mange muligheder for selv at bestemme hvordan jeres arv skal fordeles med særeje, men det kan for mange være lidt af en jungle at finde rundt i. 

Hos Kjølby Juristen rådgiver vi jer som ægtepar om, hvordan I bedst muligt sikre både hinanden og jeres børn – både på kort og langt sigt – hvis en af jer skulle gå bort.

TESTAMENTE FOR ÆGTEFÆLLER UDEN BØRN

Er I gift men har ingen børn – hverken fælles eller fra tidligere forhold – arver I som udgangspunkt alt efter hinanden. Når den længstlevende ægtefælle dør, vil arven herefter blive tildelt forældre, søskende osv. 

Har I særlige ønsker til fordelingen af arven, skal I oprette et gensidigt testamente. Det kan fx være hvis I ønsker, at noget af arven skal gå til nevøer, niecer, en velgørende organisation eller lignende.

Ved at lave et gensidigt testamente, får I samtidig mulighed for, at lade arven gå videre til arvinger som særeje, hvilket betyder, at arven ikke deles i tilfælde af skilsmisse. 

HVIS I ER GIFT UDEN BØRN OG IKKE LAVER ET TESTAMENTE

Hvis I er gift og ikke har børn, vil hele arven gå til den længstlevende ægtefælle såfremt I ikke har lavet et testamente, hvori andet er angivet. Når den længstlevende går bort, vil arven herefter gå til forældre, søskende eller andre nære familiemedlemmer. 

Ønsker I at arven skal fordeles på anden vis, skal I oprette et gensidigt testamente. Det kan vi hos Kjølby Juristen hjælpe jer med.

HJÆLP TIL ÆGTEFÆLLER MED TESTAMENTE ELLER SÆREJE

Et testamente bør altid oprettes i samarbejde med en jurist eller en advokat. Derfor står vi hos Kjølby Juristen altid til rådighed, hvis I ønsker en gratis og helt uforpligtende snak om testamente, særeje eller arv. 

Udfyld denne formular – så ringer vi jer op inden for 48 timer til en uforpligtende drøftelse.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM TESTAMENTER FOR ÆGTEFÆLLER

Hvis man vil sikre sin ægtefælle og sine børn bedst muligt, anbefales det, at man får oprettet et testamente selvom man er gift.

Særeje, i forbindelse med et testamente, er en beskyttelse af en del af arven. Med særeje kan I sikre jer, at arven efter jer bliver hos jeres børn, selvom de måtte blive skilt i fremtiden.

Du kan godt selv lave dit testamente, men det anbefales altid at det oprettes i samarbejde med en jurist eller advokat.