Trustpilot

Testamente – Enlig

En del er desværre af den opfattelse, at det ikke er nødvendigt at oprette et testamente, hvis man er enlig og blot vil have, at arven skal følge lovgivningen. Men der kan være flere årsager til at oprette et testamente i netop denne forbindelse, da arvelovgivningen godt kan være kompliceret på denne måde.

Bør du oprette et testamente selv?

Et testamente bør altid oprettes i samarbejde med en jurist eller advokat. Det er væsentligt at kende sin retsstilling, før man opretter et testamente.

N

Uvildig rådgivning

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

Professionel hjælp

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.
u

Det koster ikke noget at spørge

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

Svogerskabsarv:

Hvis man f.eks. har arvet sin ægtefælle helt, fordi man ikke har nogle børn, så kommer det bag på mange mennesker, at arven efter den længstlevende ægtefælle vil blive delt med halvdelen til den førstafdøde ægtefælles familie og den anden halvdel med den længstlevende ægtefælles familie. Det kan godt gå hen og blive nogle ret komplicerede dødsboer og arven tilfalder måske nogen, som man ikke har set i flere år.

Ugift og uden børn:

Et andet eksempel kan være, hvis man aldrig har været gift og alene efterlader sig en bror. Så vil reglerne i arveloven medføre, at broren arver det hele. Dette kan også være afdødes ønske, men i dette eksempel børn man være ret opmærksom på, at broren skal betale en ret høj boafgift, da alle andre end børn, ægtefæller og ugifte samlevende efter to år, skal betale yderligere 25% i afgift. Dette vil svare til cirka 36,25% af boet – hvilket dog kan variere alt efter boet størrelse.

I et testamente vil man dog kunne indsætte en passus og tilgodese en velgørende organisation, og hvis testamentet stykkes rigtigt sammen, vil den boafgiften til afdødes bror falde væsentligt.

Uskiftet bo:

Hvis man sidder i uskiftet bo, så kan man godt lave et testamente – men kun for så vidt angår halvdelen af arven. I dette tilfælde kan det være en fordel af skifte boet, og det er ikke altid, at man behøver at komme af med nogle penge til børnene, for at kunne skifte et uskiftet bo.

Ovennævnte var kun tre ud af rigtigt mange eksempler, hvorfor rådgivning inden oprettelse af testamenter er utroligt vigtige. Du kan læse mere om testamenter her.

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi et gratis møde eller en telefonsamtale, hvor vi på et møde kan drøfte din nuværende retstilling. Det er ganske gratis og uforpligtende. Vi gennemgår også tidligere oprettede ægtepagter og testamenter uden beregning.

Vælg og udfyld formularen og bliv ringet op inden for 48 timer. Så opretter vi sammen dit testamente. Og husk, at der altid er mulighed for at få et testamente med personligt møde på Kjølby Juristens kontor.

BLIV RINGET OP

Kjølby Juristen yder personlig rådgivning i øjenhøjde. Hos os koster det ikke noget at spørge.

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op - ganske gratis og uforpligtende.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Det siger vores kunder