Trustpilot

Hvem arver mig?

Hvis du ikke har oprettet testamente og er ugift (og ikke er enke/enkemand), fordeles arven i henhold til loven. I illustrationen kan du se hvordan, og vi har uddybet yderligere hvad de enkelte arveklasser dækker over.

Du kan også læse mere om hvad et testamente er lige her.

Arveklasse 1
Dine nærmeste slægtsarvinger iht. loven er dine børn. Hvis et barn er død, træder dettes børn i dets sted og arver indbyrdes lige. På tilsvarende måde arver fjernere livsarvinger.

Arveklasse 2
Hvis du ikke efterlader dig nogen arvinger i 1. arveklasse (dvs. ingen børn, børnebørn osv.), vil dine forældre arve dig med hver en halvdel. Er en af dine forældre død, træder dennes børn (dvs. dine brødre og søstre) i den pågældendes sted og arver indbyrdes lige. På tilsvarende måde arver fjernere livsarvinger (nevøer, niecer). Er der ingen livsarvinger efter den ene af forældrene, arver den anden af forældrene eller dennes livsarvinger alene.

Arveklasse 3
Hvis du heller ikke efterlader dig nogle arvinger i 2. arveklasse (dvs. hverken forældre, søskende eller niecer og nevøer), vil dine bedsteforældre arve dig. Halvdelen af arven tilfalder bedsteforældrene på fædrene side og halvdelen bedsteforældrene på mødrene side. Er en af bedsteforældrene død, træder dennes børn, men ikke fjernere livsarvinger, i den pågældendes sted. Dvs. kusiner og fætre kommer aldrig til at arve dig iht. loven.

Mellem fædrene og mødrene arvinger indbyrdes deles arven som angivet i 2. arveklasse. Er der kun arvinger på fædrene eller mødrene side, arver disse alene.

Staten
Staten vil arve alt efter dig, hvis du ikke efterlader dig nogen arvinger i arveklasserne.

BLIV RINGET OP

Kjølby Juristen yder personlig rådgivning i øjenhøjde. Hos os koster det ikke noget at spørge.

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op - ganske gratis og uforpligtende.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Det siger vores kunder