Trustpilot

Køberrådgivning

Det er vigtigt, du er godt klædt på, når du skal købe en ejendom. 

Ejendomsmægleren er altid sælgers mand, og varetager således udelukkende sælgers interesser i handlen. Derfor er det vigtigt, du har en rådgiver, som er på din side, og som kan varetage dine interesser i forbindelse med et huskøb. 

Hos Kjølby Juristen tilbyder vi professionel og kompetent juridisk køberrådgivning for kun 7.500 kr. inkl. moms. 

Med køberrådgivning fra Kjølby Juristen får du:

  • 100% uvildig rådgivning 
  • Fysisk møde på vores kontor i Odense til gennemgange af handlens dokumenter, eller møde via video, hvis det passer dig bedre
  • Professionel juridisk rådgivning af Mette Kjølby, cand.jur. og indehaver af Kjølby Juristen
  • Komplet skema med oversigt over samtlige ejerskifteforsikringsselskaber og deres dækningsomfang, selvrisiko mm.
  • Rådgivning vedr. din arveretlige stilling, herunder testamente, ægtepagt, samejeoverenskomst mm. såfremt dette ønskes

TIP: FÅ ET RÅDGIVERFORBEHOLD

I en ejendomshandel bør man altid tage et rådgiverforbehold – også kaldet advokatforbehold inden underskrift af købsaftalen. Herefter er der mulighed for at træde tilbage fra handlen uden at skulle betale den 1% til sælger for at hæve handlen.

N

Uvildig rådgivning

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

Professionel hjælp

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.
u

Det koster ikke noget at spørge

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

Ejendomsmægleren er på sælgers side

Når du skal købe en bolig, skal du huske, at ejendomsmægleren er sælgers mand og udelukkende varetager sælgers interesser og ikke dine som køber. Købsaftalen mellem dig og sælger er derudover typisk udarbejdet af sælgers repræsentant. Ejendomsmægleren har med andre ord udelukkende til opgave at sikre en så god handel som mulig for sælger. 

I langt de fleste tilfælde, får ejendomsmægleren provision af handlen. Men af og til får ejendomsmægleren også provision for at henvise til konkrete banker eller forsikringsselskaber. 

Det er derfor en rigtig god idé for dig som køber at tilknytte din egen rådgiver, som er på din side og som varetager dine interesser. Dermed sikrer du en mere ligeværdig handel, hvor begge parter har en rådgiver ved sin side. 

Med Kjølby Juristen som din køberrådgiver, gennemgår vi alle handlens bilag, dokumenter og vilkår, og hjælper med at sætte fokus på de forhold, som er væsentlige for dig i forbindelsen med handlen. Vi er 100% uafhængige og uvildige, og varetager udelukkende dine interesser. 

Få altid et rådgiverforbehold

Før du underskriver købsaftalen på dit nye hus, er det vigtigt, du sikrer at der som minimum er et rådgiverforbehold (også kaldet et advokatforbehold) inkluderet i købsaftalen. Vi anbefaler dog, at der ligeledes er et bankforbehold, medmindre din bank allerede på forhånd har godkendt handlen.

Et rådgiverforbehold betyder, at såfremt vi som din rådgiver, finder forhold i handlens dokumenter, som gør, at du som køber ønsker at træde tilbage fra handlen, har mulighed for det, uden at du skal betale sælger 1% af købesummen. 

Vær dog opmærksom på, at eventuelle indsigelser, skal ske inden for 5-10 hverdage. Det varierer fra købsaftale til købsaftale, hvor lang fristen er.

Vær ligeledes opmærksom på, at et forbehold til handlen, er lig med et nyt tilbud til sælger. Det betyder, at sælger dermed har mulighed for at træde tilbage fra handlen. Du skal derfor overveje det nøje, før du vælger at tage forbehold, da det i yderste konsekvens kan betyde, at ejendommen sælges til anden side.

Køberrådgivning giver dig sikkerhed og ro

Der er utrolig mange siders bilag i forbindelse med en bolighandel. Det værende alt fra tilstandsrapport og elinstallationsrapport til jordforureningsattest, BBR-forhold og fortrydelsesret og meget andet. Men der er også flere vigtige beslutninger at træffe, bl.a. hvilket selskab man skal tegne ejerskifteforsikring hos. Det er mange dokumenter og oplysninger, du som køber, skal holde styr på og tage stilling til. Det kan være både udfordrende og tidskrævende. 

Det kan derfor være en stor hjælp at have en professionel og erfaren køberrådgiver, til at holde overblikket for dig.

Med køberrådgivning fra Kjølby Juristen er vi med dig hele vejen. Du får en kompetent og uvildig rådgiver, tilknyttet fra start til slut, så du kan føle dig tryg og sikker i dit huskøb. Vores fornemste opgave er at bistå dig, og sikre, at alt forløber gnidningsfrit.

Vælg den rigtige køberrådgiver

Køberrådgiver eller juridisk rådgiver er ikke en beskyttet titel. Det betyder, at alle – uanset uddannelse, baggrund og erfaring – kan yde køberrådgivning i forbindelse med køb af ejendom. Derfor er det vigtigt, at du undersøger hvilken baggrund, din køberrådgiver har, så du er sikker på at få kompetent rådgivning. Ligeledes er det vigtigt at undersøge, om rådgiveren kan have interesse i dit valg af boliglån, forsikringsselskab eller andet.

Hos Kjølby Juristen får du 100% uvildig og uafhængig juridisk rådgivning af uddannet jurist, Mette Kjølby, som har mere end 15 års erfaring med køberrådgivning i forbindelse med ejendomshandel. Vi ved, hvad du som køber, skal være opmærksom på. 

Alle handlens bilag og dokumenter bliver grundigt gennemgået, så du er sikret, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser eller faldgruber frem i forbindelse med dit køb.

Det er gratis at spørge 

At købe et hus er en stor beslutning for de fleste, og måske den største investering i livet. 

Du er derfor altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål. Vi sidder klar til at tage en uforpligtende snak, om dine muligheder. 

Hos os findes der ingen dumme spørgsmål – det vigtigste er, at du føler dig sikker og tryg. Vi formidler de juridiske forhold på en let og forståelig måde i øjenhøjde, og sørger for at du bliver sat grundigt ind i alle detaljerne vedr. dit boligkøb.

Du har også mulighed for, at få mægleren til at sende handlens bilag og dokumenter til os, så ringer vi og inviterer dig til et møde. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er køberrådgivning?

Køberrådgivning er en ydelse, du kan vælge at benytte dig af, når du skal købe en ejendom. Med køberrådgivning får en rådgiver tilknyttet, som er ’på din side’ i handlen, og som rådgiver og vejleder dig omkring de forskellige forhold i forbindelse med handlen.

Hvad koster køberrådgivning?

Prisen for køberrådgivning afhænger af hvilken baggrund og uddannelse, rådgiveren har, samt hvor meget der rådgives om. Typisk ligger prisen på 4.000-15.000 kr.

Hvorfor bruge en jurist som køberrådgiver?

Med en uddannet jurist som køberrådgiver, er du sikret kompetent rådgivning vedr. alle de juridiske forhold i forbindelse med boligkøbet. Du behøver derfor ikke involvere en boligadvokat ved siden af.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har nogle spørgsmål – du kan eventuelt bruge nedenstående formular – så kontakter vi dig.

Det er også en mulighed at få mægleren til at sende handlens dokumenter til os – så ringer vi og inviterer dig til et møde på kontoret.

BLIV RINGET OP

Kjølby Juristen yder personlig rådgivning i øjenhøjde. Hos os koster det ikke noget at spørge.

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op - ganske gratis og uforpligtende.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Det siger vores kunder