Køberrådgivning

Når man skal købe hus, er der utroligt mange ting, som man skal forhold sig til. Du får ikke kun en købsaftale, men du får også minimum 300 sider bilag, som du skal forholde dig til.

Vi har her listet en del af de spørgsmål, som vi typisk bliver stillet i forbindelse med køberrådgivningen:

Læs mere her på siden og ring eller skriv, hvis du har yderligere spørgsmål.

juristfyn.dk

Hvad er et rådgiverforbehold?

Et rådgiverforbehold i en ejendomshandel kaldes også et advokatforbehold. Det er en betingelse i købsaftalen, der giver dig mulighed for at få aftalen gennemgået og godkendt af en jurist eller advokat, inden handlens endelig godkendelse. Forbeholdet giver dig en frist typisk 3-5 hverdage, hvor du har mulighed for at træde tilbage fra handlen uden store økonomiske konsekvenser

Dette sikrer, at du kan træffe en informeret beslutning og beskytter mod ubehagelige overraskelser i handlen.

Et rådgiverforbehold er ikke det samme, som fortrydelsesret.

Tilbage til toppen

Hvad er fortrydelsesret?

Fortrydelsesretten i en ejendomshandel giver dig som køber mulighed for at annullere købet inden for 6 hverdage efter, at du er gjort bekendt med sælgers underskrift af købsaftalen.

Fortrydelsesretten kan udnyttes uden at angive en særlig grund, men det kræver, at du betaler sælgeren en godtgørelse på 1 % af købesummen.

Denne ret sikrer, at du kan ombestemme dig efter at have underskrevet aftalen, og det giver ekstra beskyttelse og mulighed for at trække dig tilbage, hvis der opstår tvivl om købet.

Tilbage til toppen

Skal jeg tegne ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som beskytter dig som boligkøber mod økonomiske tab, der skyldes skjulte fejl og mangler ved ejendommen, som ikke blev opdaget ved tilstandsrapportens udarbejdelse.

Forsikringen dækker typisk i en periode på 5-10 år og kan omfatte både bygningsdele og installationer.

Ved at tegne en ejerskifteforsikring kan du undgå store uforudsete udgifter til reparationer og renoveringer, hvilket giver en ekstra tryghed i forbindelse med ejendomshandlen.

Tilbage til toppen

Hvad er en refusionsopgørelse?

En refusionsopgørelse i en ejendomshandel er en endelig økonomisk opgørelse mellem køber og sælger, der justerer for forudbetalte udgifter og indtægter på ejendommen.

Den udarbejdes efter overtagelsesdatoen og dækker typisk ejendomsskatter, grundejerforeningsbidrag, antennebidrag, renovation og halvdelen af den billigste af den af sælger tilbudte ejerskifteforsikring.

Refusionsopgørelsen sikrer, at du som køber og sælger deler de økonomiske forpligtelser korrekt i forhold til ejertidspunktet, så begge parter kun betaler for den periode, de har ejet eller brugt ejendommen.

Tilbage til toppen

Hvad er uvildig rådgivning hos en køberrådgiver?

Uvildig køberrådgivning er rådgivning til boligkøbere fra en uafhængig rådgiver, der ikke har nogen økonomiske eller personlige interesser udfaldet af ejendomshandlen.

Hvis en køberrådgiver vil sælge dig en forsikring eller andet, er denne ikke uvildig. Køberrådgiveren modtager typisk provision og ofte op til 20% af forsikringspræmien.

Hvis din køberrådgiver jævnligt samarbejder med din ejendomsmægler – eventuelt ved gensidige henvisninger – så kan der være stor risiko for, at køberrådgiveren ikke er uvildig. 

Find derfor selv din egen køberrådgiver – så er der ikke risiko for, at der opstår interessekonflikter. 

Tilbage til toppen

Hvad får du hos Kjølby Juristen?

Vores køberrådgivning omfatter følgende:

  • Et fysisk møde på vores kontor, hvor alle handlens bilag bliver gennemgået.
  • 100% uvildig rådgivning. Vi får ikke provision af nogen og ej heller af henvisninger.
  • Rådgivning af uddannet jurist Mette Kjølby med mere end 20 års erfaring. Mette Kjølby er uddannet jurist ved Københavns Universitet og har ejet Kjølby Juristen siden opstarten i 2004.
  • Oversigt over alle ejerskifteforsikringer inkl. en udvidet forklaring. Få det bedste overblik over ejerskifteforsikringerne og deres dækningsomfang.
  • Rådgivning omkring testamente, fremtidsfuldmagter, samejeoverenskomster mm., hvis du ønsker det. Det er en stor økonomisk beslutning at købe hus, hvorfor disse ting bør drøftes på mødet.
  • Vi hjælper dig hele vejen. Vi hjælper dig fra underskrift af købsaftalen helt til du har nøglerne i hånden. Vi slipper ikke sagen, før skødet er anmærkningsfrit og refusionsopgørelsen afregnet.

Vores salær er kroner 8950,00 inkl. moms

 

Tilbage til toppen

Bliv ringet op.

Har du nogle spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular – så ringer vi dig op.

Mette Kjølby
Du kan også ringe til Mette Kjølby
TLF: 63 18 99 94