Trustpilot

Køberrådgivning

Det er vigtigt at være godt klædt på i en ejendomshandel. Og dertil får man brug for en juridisk rådgiver til at yde køberrådgivning.

Hos Kjølby Juristen bliver du trygt hjulpet igennem dit boligkøb fra start til slut. Når vi yder køberrådgivning starter vi altid med et personligt møde hos os her på kontoret i Odense. Hos Kjølby Juristen ved vi nemlig, at et huskøb, køb af lejlighed eller sommerhus er en stor beslutning og, at det ikke er hver dag, at man køber en ny bolig. Det er derfor også vigtigt, at du får den bedste juridiske vejledning med i sagsforløbet.

TIP: FÅ ET RÅDGIVERFORBEHOLD

I en ejendomshandel bør man altid tage et rådgiverforbehold – også kaldet advokatforbehold inden underskrift af købsaftalen. Herefter er der mulighed for at træde tilbage fra handlen uden at skulle betale den 1% til sælger for at hæve handlen.

Rådgiverforbehold

Inden du underskriver købsaftalen, bør du få et rådgiverforbehold (også kaldet advokatforbehold) med i købsaftalen. Det er væsentligt for dig som køber, at du inden dit boligkøb sikrer dig, at du har en rådgiver på din side.

Ejendomsmægleren SKAL IKKE YDE KØBERRÅDGIVNING

Ejendomsmægleren er sælgers mand og varetager således alene sælgers interesser. Ejendomsmægleren må ikke yde køberrådgivning dig– og ej heller omkring dit valg af ejerskifteforsikringer. Det er derfor vigtigt, at du har en køberrådgiver, der er 100% på din side, og der kan tale din sag i forbindelse med huskøbet.

Handlens bilag

Der er utroligt mange sider bilag i en ejendomshandel, og Mette Kjølby, cand. jur. gennemgår dem alle inden mødet med dig. Som eksempel kan nævnes, at den byggesagkyndiges bemærkninger i tilstandsrapporten bliver gennemgået, og det bliver drøftet, hvilken betydning disse bemærkninger har for dig og din ejerskifteforsikring.

Det er endvidere væsentligt ikke altid blot at have prisen for øje, når man taler ejerskifteforsikring. Et huskøb er som regel en ret stor udskrivning rent økonomisk, og derfor er det vigtigt at kende reglerne omkring ejerskifteforsikring, inden man beslutter sig for at tegne en og i hvilket selskab.

Køberrådgiverens uddannelse

Der er ikke noget lovkrav om, at en køberrådgiver skal være uddannet boligadvokat – eller juridisk køberrådgiver. Det er derfor utroligt vigtigt at sætte sig ind i, hvilken uddannelse køberrådgiveren har, hvilken erfaring og ansvarsforsikring køberrådgiveren har. Det er derfor væsentligt at gøre sig klar over, om din køberrådgiver er en uvildig rådigver.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har nogle spørgsmål – du kan eventuelt bruge nedenstående formular – så kontakter vi dig.

Det er også en mulighed at få mægleren til at sende handlens dokumenter til os – så ringer vi og inviterer dig til et møde på kontoret.

BLIV RINGET OP

Kjølby Juristen yder personlig rådgivning i øjenhøjde. Hos os koster det ikke noget at spørge.

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op - ganske gratis og uforpligtende.

Det siger vores kunder