Tinglysning af skøde

Hvis du allerede har en underskrevet købsaftale eller andet overdragelsesdokument, kan vi oprette et skøde for dig. Vi tinglyser skødet, så snart betingelserne herfor er opfyldt. Vi tilser således, at sælger får sine penge og, at køber får et rent skøde uden sælgers pant.

Når du køber en ejendom, hvad end der er tale om et hus, et sommerhus eller en ejerlejlighed, skal alle rettigheder og forpligtelser overdrages til dig, som dokumentation for, at du er den nye og retmæssige ejer. Dette sker via tinglysning af skøde, som er et helt centralt element i en ejendomshandel. 

Det er vigtigt, at tinglysningen bliver foretaget juridisk korrekt og inden for de gældende frister. Selv en lille fejl i skødet kan nemlig få store konsekvenser. Derfor anbefales det af os, at man altid får hjælp af en jurist.

Hvis du har nogle spørgsmål, så udfyld denne formular til bestilling af en gratis og uforpligtende samtale med jurist Mette Kjølby.

 

HVAD ER TINGLYSNING AF SKØDE?

Når du har fundet huset, sommerhuset eller lejligheden, du altid har drømt om, og underskrevet købsaftalen, er det tid til at ejendommens nye ejerskab registreres. For selvom du har underskrevet en købsaftale, har du ikke officielt rettighederne over ejendommen. Dette sker først efter tinglysning af skøde, hvor du registreres som officiel ejer.

Før tinglysningen er gennemført, er du som køber ikke beskyttet mod sælgers kreditorer eller mod videresalg –  heller ikke selvom du har underskrevet en købsaftale. Du kan heller ikke optage lån i ejendommen, da banken eller kreditforeningen altid vil kræve at du er officiel ejer i tingbogen, før de vil yde dig lån. Derfor anbefaler vi, at du altid får dit skøde tinglyst hurtigst muligt, efter det er udarbejdet.

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

HJÆLP TIL TINGLYSNING AF SKØDE

Når du vælger Kjølby Juristen til at stå for tinglysningen af dit skøde, garanterer vi dig en 100% juridisk korrekt udarbejdelse. Vi sørger desuden for, at du løbende orienteres om alle relevant forhold i processen, så du kan føle dig tryg og sikker i din ejendomshandel.

HVEM BETALER FOR TINGLYSNING AF SKØDE?

Det er forskelligt fra handel til handel, hvem der betaler for tinglysning af skøde, da der ikke er nogen lovmæssige krav om, hvem der skal stå for det. 

Som hovedregel betaler sælger dog for skødet, men der kan også være tilfælde hvor udgiften deles mellem køber og sælger. Dette vil altid fremgå af købsaftalen. Det kan dog være en fordel for dig som køber, at det er dig, som står for tinglysning af skøde, idet du dermed kan få hjælp fra en advokat eller jurist og på den måde sikre, at du har hånd i hanke med registreringen og at den sker 100% juridisk korrekt og inden for de gældende frister.