Tinglysning af skøde

Hvis du allerede har en underskrevet købsaftale eller andet overdragelsesdokument, kan vi oprette et skøde for dig. Vi tinglyser skødet, så snart betingelserne herfor er opfyldt. Vi tilser således, at sælger får sine penge og, at køber får et rent skøde uden sælgers pant.

Når du køber en ejendom, hvad end der er tale om et huset sommerhus eller en ejerlejlighed, skal alle rettigheder og forpligtelser overdrages til dig, som dokumentation for, at du er den nye og retmæssige ejer. Dette sker via tinglysning af skøde, som er et helt centralt element i en ejendomshandel. 

Det er vigtigt, at tinglysningen bliver foretaget juridisk korrekt og inden for de gældende frister. Selv en lille fejl i skødet kan nemlig få store konsekvenser. Derfor anbefales det af os, at man altid får hjælp af en jurist.

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vores salær for tinglysning af dit skøde er kun kr. 2.950,- inkl. moms.

HVAD ER TINGLYSNING AF SKØDE?

Når du har fundet huset, sommerhuset eller lejligheden, du altid har drømt om, og underskrevet købsaftalen, er det tid til at ejendommens nye ejerskab registreres. For selvom du har underskrevet en købsaftale, har du ikke officielt rettighederne over ejendommen. Dette sker først efter tinglysning af skøde, hvor du registreres som officiel ejer.

Før tinglysningen er gennemført, er du reelt ikke ejer af den pågældende ejendom og købet er således ikke gyldigt – heller ikke selvom du har underskrevet en købsaftale. Du kan derfor ikke optage lån i ejendommen, da banken eller kreditforeningen altid vil kræve at du er officiel ejer i tingbogen, før de vil yde dig lån. Derfor anbefaler vi, at du altid får dit skøde tinglyst hurtigst muligt, efter det er udarbejdet.

Mette Kjølby
Ring til os på
TLF: 63 18 99 94

Kjølby Juristen – det koster ikke noget at spørge

Du kan også udfylde vores formular, så ringer vi dig op – ganske gratis og uforpligtende.

UVILDIG RÅDGIVNING

Kjølby Juristen yder 100 % uvildig køberrådgivning

PROFESSIONEL HJÆLP

Vi har ekspertisen, og vi hjælper dig til at få et overblik, når du skal vælge den ejerskifteforsikring der er bedst for dig og din kommende bolig.

DET KOSTER IKKE NOGET AT SPØRGE

Vi mener det, når vi siger, at det ikke koster noget at spørge. Du skal blot ringe eller skrive til os.

HVAD SKAL ET SKØDE INDEHOLDE?

Et skøde indeholder de mest overordnede oplysning vedr. overdragelsen af ejendommen. Dette værende bl.a. køber og sælgers navn, adresse og CPR-numre, adresse på selve ejendommen, købssum, offentlig ejendomsvurdering, eventuelle servitutter mm. 

Hvis du selv vælger at udarbejde og tinglyse skødet i forbindelse med din ejendomshandel, er du selv ansvarlig for at indholdet heri er korrekt. Det er vigtigt, at disse oplysninger er udfyldt 100% korrekt, da fejl i værste tilfælde kan blive en dyr fornøjelse. Vær opmærksom på, at når først skødet er tinglyst, er det bindende. Vi anbefaler derfor, at du får bistand fra en advokat eller jurist, så du undgår dyre fejl eller mangler.

HJÆLP TIL TINGLYSNING AF SKØDE

Når du vælger Kjølby Juristen til at stå for tinglysningen af dit skøde, garanterer vi dig en 100% juridisk korrekt udarbejdelse. Vi sørger desuden for, at du løbende orienteres om alle relevant forhold i processen, så du kan føle dig tryg og sikker i din ejendomshandel.

HVEM BETALER FOR TINGLYSNING AF SKØDE?

Det er forskelligt fra handel til handel, hvem der betaler for tinglysning af skøde, da der ikke er nogen lovmæssige krav om, hvem der skal stå for det. 

Som hovedregel betaler køber dog for skødet, men der kan også være tilfælde hvor udgiften deles mellem køber og sælger. Dette vil altid fremgå af købsaftalen. Det kan dog være en fordel for dig som køber, at det er dig, som står for tinglysning af skøde, idet du dermed kan få hjælp fra en advokat eller jurist og på den måde sikre, at du har hånd i hanke med registreringen og at den sker 100% juridisk korrekt og inden for de gældende frister.

Hvis du allerede har underskrevet en købsaftale på en ejendom, kan vi hos Kjølby Juristen oprette et skøde for dig inden for 48 timer. Vi sørger desuden for tinglysning heraf, så snart betingelserne er opfyldt. Vi tilser således, at sælger får sine penge og at du som køber får et rent skøde uden sælgers pant. 

BILLIG TINGLYSNING AF SKØDE

Hos Kjølby Juristen koster tinglysning af skøde kun 2950 kr. Vi sørger derudover for al korrespondance mellem parterne, dvs. køber og sælger, banker og eventuelt advokat og/eller ejendomsmægler. 

Ønsker du, at vi ligeledes bistår dig med refusionsopgørelsen, som er en opgørelse over de økonomiske mellemværender mellem dig og sælger, koster dette kun 1.000 kr. inkl. moms. 

PRIS PÅ TINGLYSNINGSAFGIFT

Der skal altid betales en tinglysningsafgift, når et skøde skal tinglyses, hvilket svarer til 0,6% af købsprisen plus et gebyr på 1.750 kr. I enkelte tilfælde kan afgiftsberegningen dog være anderledes – sørg derfor altid for at få professionel rådgivning, så du er helt sikker på, hvor meget du skal betale i tinglysningsafgift.

Selve tinglysningen foregår i dag digitalt, hvor både du og sælger underskrevet online vha. NemID.

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med tinglysningen af dit skøde, er du meget velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen lige her, så ringer vi dig op og tager en gratis og uforpligtende snak.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM SKØDER

Et skøde fungerer som dokumentation for, at du er den retmæssige ejer af en fast ejendom. 

Tinglysning af skøde koster 0,6% købsprisen på ejendommen, plus et gebyr på 1.750 kr. 

Hvis et skøde ikke er tinglyst, er ejendomshandlen mellem dig og sælger ikke juridisk gyldig – heller ikke selvom du måtte have underskrevet en købsaftale.